The Spotting !


Idag när jag var i Karlstad såg jag Hasse Bänie, och det var en riktigt treat. Mannen är en legend i mina ögon och borde behandlas som en. Han har under sin livstid haft så många äventyr att det borde skrivas en bok om det (Trademark - Cunningham) En av de mera minnesvärda må vara när jag iaktog honom tala i en vägfast telefon, gåendes på gatan i morgonrock med telefonkontakten släpandes i asvalten.
- Hallå, hallå...är det nån där !
Stackarn. Om inte måttet var rågat där, så blev det det minuten senare. Ett vägarbete pågick i mitt i gatan, och eftersom Hasse då som vi alla vet hade ett mycket besvärligt telefonsamtal, så missade han det, och ramlade därför som en skadeskjuten skata ner i hålet. Halvnaken i morgonrock, med en trasig telefon och stukad fot låg stackarn där. Men han fick hjälp till slut. Underhållande och förvirrande att se som ung pöjk.

Mer anekdoter på ingående.

Noggin' / Dude

The Dude & The Island


Om mindre än en vecka sitter jag på Gotland. Sweet ...dude ! Den här sommaren har smygit förbi utan att man märkte det, som en listig räv, och nu är den i stort sett slut. Inge mera ghrill, bad eller tattar-bränna. Visserligen har det varit dåligt med alla tre listade sista tiden, men det har mer berott på vädret. Regn, tio minuters sol, regn, hagel, någon kör i älven, sol en kvart, och lite mera regn. Fuck me va trist det är med ostadigt väder. Men nu är det dax att shifta fokus, och börja studera på allvar. Patrick vs Gotland under tre år.

Ska bli riktigt riktigt gemytligt alla kategorier. Men det känns onekligen lite överväldigande att flytta, inte minst till en ö. Det är alltid en stor förändring att byta omgivning. Man känner ingen, man hittar inte och ölen smakar annorlunda. Det tar allt ett tag att aklimatisera sig, men för en social talang som mig själv, är det förmodligen en dans på rosor.
Boendet numera löst. En möblerad fyra på 100 kvm mitt i Visby, som jag ska dela med en kille från göteborg. För att inte glömma så bor det tre stycken danstjejer i lägenheten ovanför. Geez..

Killen jag ska bo med verkar iaf riktigt trevlig, även om han såg ut som en nerd la' grande. Långt blont manga hår gör aldrig någon gott. Tack och lov hade pojken humor, och delar mitt tv-spels intresse. Dock så var han nykterist, men det kommer farsan baloo råda bot på. Innan de tre åren är över kommer han injicera alkohol intravenöst i blodet.



Men nu ska jag återgå till mitt packande. Lovely ! Det är ofantligt trist att packa. Dock är jag en mästare på att slänga saker. Mindre att packa på så vis. Ingen pardon och inget är för värdefullt. Familjeklenoder, presenter och klassfoton..allt ska bort. Jag är den ultimata förbrukningsmänniskan, och det är inte illa ..

/ Dude



Celebrate Good Times.......Come On !


Happy Birthday Patrick ! Ta fram pukor och trumpeter, tomtebloss och dansa ett par steg, för idag fyller den stiliga engelsmannen år ! Tjugofeeem.

Herre när hände det?
Det känns som det var igår jag fyllde arton. Jag vill minnas att vi byggde lego, drack vin och tog ett par lagliga kliv på krogen. Det var stort på den tiden. Man var officiellt en vuxen människa som fick rösta, köra bil och snusa på allmän plats. Nu är jag sju år äldre, och mening är väl att jag ska vara en riktigt "vuxen" nu. Men jag har ingen som helst avsikt att bli vuxen. Neh jag tänker bli en vuxen Peter Pan. Utan tvekan. Jag kommer springa omkring i min gröna dress och krulliga hockeyfrilla, när alla ni andra arbets-rävar går till jobbet. Torrknull och seglarskor får de förtappade och trista svenssonfolket ägna sig åt.

Om jag ska vara ärlig vill jag inte ens fylla år. Firandet i sig har jag inget emot, men siffran är en påminnelse om hur fort tiden går. Och om tiden går lika fort som de senaste sju åren, så kommer jag vara gammal och vindögd fortare än kvick. Man blir medveten om sin egen dödlighet på sätt och vis.
Gick inte tiden långsammare när man var barn? Jag vill minnas att dagarna kändes så otroligt mycket längre förr i världen. Åh andra sidan fanns inte samma problemställningar då. Man byggde kojor, slogs med kniv och byte "he-man gubbar". Bygg mig en tidsmaskin. Or even better..ge mig en i födelsedagspresent !

Så Grattis till mig själv. Well done You !

Men nog om det. Härromdagen var jag på sjön. Mitt under en rådanden storm, vilket kanske inte var någon lysande ide. Jag och dawg hade tänkt trotsa regnet, och övernatta i hans stuga. Vad vi inte hade räknat med, var att hamna i stormens öga. Utan motor, med endast åror, försökte vi ta oss över en sjö som blåste orkanvindar. Det var inga mil ifrån att vi kantrade och försvann med lady of the lake. Fiske uteblev av förklarliga orsaker, och vi spenderade kvällen inomhus i stugan. Det ska erkännas man nästan blev lite nervös där ute. Isolerade på en bekmörk ö, med orkanvindar som potentiellt kunde blåsa ner ett träd i huvet på en. Vi drack lite flytande mod i form av starköl, och spelade tv-spel på värmlands minsta tv. Planen var från början att stanna en natt till, men eftersom vädret inte blev något bättre dagen därpå så rodde vi hem. Plus att en kost på risifrutti, chips och korv ganska fort känns enforming i ödemarken.

08-08-08 .... Celebrate Good Times .. Come On !

Och kärlekslivet. Well, jag går lindans just nu..

/ Twifty