Goin' Home !


I fredags morse hoppade jag på båten hemåt. Kajutan seglade 07:00, så jag var tvungen att gå upp i ottan. Inte direkt min starka sida, speciellt med tanke på att jag numera har en dygnsrytm som ett mårddjur. Givetvis kunde jag inte somna, så när klockan närmade sig 3'ish..så bestämde jag mig för att hålla mig vaken, hela natten. Klockan 5 o'clock var jag så trött att ögonen dog, och jag somnade. Klockan 5:30 o'clock ringde larmet. Helvete.

Båtresan gick förhållandevis bra, mellanlandningen i Sthlm likaså, men på tåget hem smög sig tröttheten på likt en smidig räv. När nöjet med att betrakta Sveriges alla pitoreska skithål tog slut, somnade jag. Jag vaknade bryskt när jag hörde någon släppa en riktigt döds-fjärt. En trumpet-fanfar med bitter eftersmak. Det var kul i ungefär 2 sekunder, innan jag insåg att nervgas-terroristen var jag. I min dimma mellan sömn och verklighet släppte min kropp kontrollen över den magiska ringen för ett ögonblick.. men det räckte. Lysande nog var vagnen full till sista plats, och jag fick spendera sista halvtimmen av resan med att försöka självantända mig själv !

/ Dude



8-Bit Thursday

Torsdag kväll, casa de Visby. Moi, Sara & Tony presenterar stolt : 8-bit art !




Megaman 





Gay Man !               

Hade tänkt göra Cut man, men saxen fick inte plats.
(Notera även att jag modifierat tangan till en string)



Mario 



Dudes ! 

The Workout


Idag påbörjade jag mitt nya liv. Det är sannerligen dax. Den inledande tiden på öarnas ö har inte varit snäll mot min engelska pöjkkropp. För mycket ael och för lite aktiviteter. Det ger lite panik. Jag har ingen lust att sitta här i min fortress of solitud, med gubbmage och mustasch (Oh ye, jag har mustasch numera) som en avdankad spel-hippi. No way. Så planen är att försöka gå minst en timma om dagen, äta nyttigt och göra ett par armhävningar då och då.  Än så länge har det gått bra. Kokade morötter och fisk te middag, följt av en vandring runt muren. 

Visserligen är min slacker-status inget i jämförelse med min roomies.  Sen vi flyttade in här, har han kontinueligt vägra lämna huset om det inte varit absolut nödvändigt. Vanligtvis sover han hela dagarna, och spelar dator hela nätterna. Jag kan inte förstå hur man pallar ett liv utan något socialt umgänge whatsoever !  Han sitter bara still, äter endast micro-mat och dricker Coca-cola i mängder. Panthögen i tvättrummet börjar ta orimliga propotioner nu. Det underliga är att han egentligen är rätt vettig, och har en ypperlig social kompetens. Men enligt hans egen utsago är det ett medvetet val. Han har sina "onlinevänner", och det räcker tydligen långt. Pöjken är en digitaliserad tjuren Ferdinand. Trivs bättre där, framför sitt tangetbord och två dataskärmar.

I helgen hade jag besök av syster Hanna och mamma Lena. Väldigt gemytligt.  Under fredagen vandrade vi runt bland Visby's gränder, i jakt på gömda pirathemligheter. När skatterna uteblev, gick vi och shoppade istället.  Lena vill köpa en höstjacka, men eftersom det är lite dåligt med batikmode här på ön, uteblev fynden. När mörkret smög sig på gick vi hem och  lagade vi mat, komponerat med ett glas vin. Till och med Rikard ärade oss med sitt sällskap under middagen. Dessvärre klädd som vanligt. Whiplash mjukis och sin "Arla"t-shirt. Jag gjorde ett försök att "pimpa honom lite genom att tvinga på en hårsnodd. Nightelf-hår i alla ära, men grabben ser ju verkligen förjävligt ut i håret. 

Efter middagen var planen att ta med Hanna på en riktigt student-fest. Det gick sådär. Istället för en mäktig fest med trevligt folk och en tunna öl, anlände vi till nån obskyr nazifest. Köttiga drogeldyter i bombarjackor headbangandes till metal. Boh ! Vi drog därifrån fortare än en katt med senap i röven. Istället vandrade vi  till "Effes", öns egna "mamma rosa"-bar, och spelade biljardz.

Lördagen blev synnerligen intressant. Det var "Visby dagen", något som jag helt missat, men som var rätt underhållande. Gyklare, parader, och hästar i varje hörn. På torget hölls en marknad, något som mor uppskattade enormt. När hon såg alla vikingasmycken, kattguld och ljustakar lös hon upp likt en tjock unge med en påse godis.
På kvällen, efter att vi hade nattat en vin-fnissig mor, tog jag med Hanna på riktig fest. Takvåning och mycket folk, precis som det ska vara. Dessvärre kände man inte en enda räv där, så vi drog vidare till rindi.

Där lyckades vi med konststycket att smuggla in Hanna, medans jag blev nekad för att jag saknade studentleg. Dude. Det räckte inte med att tjugo personer kunde verifiera mig som student. Istället blev jag tvungen att gå hem för att hämta det. Givetvis delade jag ut mitt andra dödshot på två veckor. Fuckers.

På söndagsmorgonen seglade familjen hem igen. Grymt trevligt att ni var här, kom gärna igen !

Idag blev jag intervjuad av Gotlands Posten.
- Vilken är din favorit på julbordet ?
- Köttbullar sa jag, men tänkte på 69:an. Sen tappade jag en hundralapp. Damn you Karma !

Rush To The Ye-Yo !!

// Dude



-------------------edit----------------------------

Nu har jag sett allt. Satt nyss och tittade på Cops (Chuck Norris first choice) och blev förundrad över vad jag såg.  En hemlös musklig dvärg som stannade bilar på stripen i Las Vegas. Sen gjorde han tricks för alla som stannde, för att på så vis tjäna pengar. Förmodligen till crack/white horse. När polisen upptäkte hans road-scam, försökte dvärgen komma undan genom att klättra upp i en stolpe. Doh ! När han väl kom ner, började han göra ninja-volter och svära. Men .. här kommer twisten. Istället för att anhålla dvärgen, så ordnade polisen honom ett jobb på en restaurang för "små-folk". What ! Är inte det bra tv så säg !! 


    

The Machine of Time ! ... And Adam Eternium !



Idag pratade jag och Tony om mänskligheten. Det var djupa diskussioner.... Vi prtatade óm damer och sådant.t Vi kom på massor av viktigt för framtiden och det som kan gjutas i stål. Kanske inte Björneborgs-stål-klass-stål. Men av jävligt bra stål kvalitet. ´Punkt slut o' ich spriche, -som Stig Malmberg en gång once upon a time sade.

Don't Get Friends, Get A Gun !