Island Livin'


Höst. Bam Bam. Det hade gärna fått vara sommar ett par tre månader till. Visby kommer bli kallt i vinter. Vackert visserligen, men kallt lik förbannat. Tro mig. Redan nu är det zigernar vinter stundtals. Lika bra att börja bunkra upp med tv-spel redan nu.

Skolan har snart pågått i en månad. Och självklart har jag gjort några iakttagelser. Man säger ibland att män och kvinnor pratar olika språk. Män är från Mars, kvinnor från Venus. Men nerdarna har också ett språk. Det kallas C++ och är ett helvete i skriven form. Man behöver nog vara lite speciell för att uppskatta kodningens fina konst. Ungefär som vår  sol- och vårare till lärare, den "sista nightelfen".  Han börjar varje mening med att säga "Nåväl..."  Det var bara smått irriterande första dagen, men för varje gång han säger det, kommer jag ett steg närmare att självantända. 

" #include <iostream> int main(int argc, char** argv) " Låter det intressant ! Fuck no.

Jag har blivit bra på nerdspotting. Ypperlig rent ut sagt. Jag skulle kunna peka ut en nerd tre kilometers avstånd. Oftast finns det två signifikativa tecken på att du hittat en nerd. Gympaskor, och puffigt hår. Inga undantag. Gympaskor verkar ingå i den formella nerd-outfiten. Hårt snörade, och med stor plös. Komfort före stil. Puffigt hår, gärna i rått-färg är en given standard, men även långt drakar- och demoner hår är accepterat. Rebellerna inom nerd-gemenskapen försöker ibland "hotta" upp sin stil med accessoarer. Trollkarlshattar, tvångströjor och cykelhandskar. Varje dag är en ny freakshow.

Igår åkte Tove Longlegs hem. Det var mycket gemytligt att ha henne här ett par dagar. Borta blev mera hemma. Hon stannade i nästan en vecka så vi hann med ett par äventyr. Vi besökte fårö, vandrade runt muren och klättrade på raukar. Kul att se dessa omtalade stenar. Tove firade med att "moona" åt havet. Bildbeviset är dessvärre raderat. Vi spenderade mycket tid med att gå runt i Visby. Pallade päron och drack kaffe. Piratliv. Hon är ett bra umgänge den där donnan, och söt som socker. Men nu har hon seglat hem. Until next time babe !

Igår gjorde jag en hemsk upptäckt. Det tusch-sträck som jag helt i onödan fick ritat på min t-shirt under nollningsveckan, gick inte bort i tvätten. Dude, det tänker jag inte tolerera. Det hade inte en cirkus-tattare gjort. Och det gör fan inte jag heller. Så jag gjorde slag i saken och skickade ett förbannat facebook-hot till ojuret till kvinna som bär ansvaret för illdådet. Citat:

"Hej du, jag hoppas du minns mig.. killen som du "tuschade" på nollningen! Jag har nu tvättat tröjan, och sträcket är lik förbannat fortfarande kvar.. Tröjan är köpt i Paris-, så den lär du inte hitta på myrorna. (Jag förutsätter att du handlar där regelbundet) Så om du inte vill att jag ska "tuscha" vartenda plagg du äger under resten av året, så jag hoppas du sitter inne med en lösning människa!

Your move !"

Dagens Citat:
(På väg till en stark-dricke-fest ser jag ett något vackert)
Patrick: Är det en ekorre ?
Sara: Nej det är en igelkott...
Patrick: Doh!


Close but no cigar ! / DudE







Revenge of the Nerds !


Top of the Gagnes!

Dude. Jag är dålig på att uppdatera. Jag vet det. Men till mitt försvar så har jag inte hunnit. Antingen pluggar man, eller så är man full. Det finns inget mellanting.  Det är mitt enda försvar mot nerd-armén. Hade jag kunnat kara-té hade jag givetvis roundhouse kickat mig fri (Chuck Norris style) men i brist på det får starkdrickat agera nördsköld. 

Härromdagen lyckades nästan allas vår egen Rikard Folland bränna ner huset. Han skulle poppa popkorn. Men det glömde han givetvis bort när han väl lagt in dom i micron. Poff, så brann det i köket. Det blev så rökfyllt att brandvarnaren pep. Dude, hur svårt kan det va? Nu luktar det sot-popkorn i hela huset. Och jag har förmodligen fått svartlunga.
 
Så vad har jag gjort sedan sist. Well. Förra helgen var jag på en game-fest.  Vilket innebär ett studenthus fyllt med nerds, och en jävfla massa tv-spel. Tre våningar för att vara exakt. Guitar Hero, Unreal, Mario, CoD 4 och något hitte-på fightingspel. . Det fanns även dans-mattor och brädpspel, men sånt är för livare. SÅ jag höll mig undan likt en oskuld på horhus.  Det var kul en stund. Men att sitta i mörkret och spela tv-spel är inte vad jag kallar en fest. Det är ett vuxet-lan med ael. Så vi hoppade av kajutan och krashade grann-festen istället. Mycket trevligare.

Skolan har rullat på. Programmering är fortsatt lika svår som ett zigenar pussel. Men lite har jag allt lärt mig. Nu kan jag göra ett program som säger "Hej <namn>, hur stor är din penitz  ? ". Säkert användbart i vissa lägen.

Parallellt med programmeringen läser vi två andra kurser. Spelanalys, och kommunaktion i tal och skrift. Igår hade vi lektion i den sistnämnda. Bah. En bibliotekarie som ska lära oss söka information.
- Detta är "Google", här kan ni söka på allt. Sedan för att klargöra, gör han det klassiska "citat-tecknet" med fingrarna. Google. Tack du gubbjävel.. Vi är väl inte retarderade heller?  Det är en lustig skola överlag faktiskt. Underligt att höra på när vår medelålders kärring-lärare pratar om "healing pots" och "dungeons" blandat med akademiska termer.

Men nu ska jag äta frukost. Fiskbullar, potatis och smör. Breakfast of champions! Ikväll blir det inflyttningsfest. Jag satsar självklart på att bli "Nuke em' high" full. Pirat romen ligger redan på kylning. Sweet.

Men för att avsluta detta festliga tillfälle, så tänkte jag annorda ett litet socialt experiment. Om du precis har läst mitt mästerverk till blogg, sätt då ett pirat-kryss i kommentarer. Vore kul att se om det faktiskt är nån jävel som läser vad man skriver.

Ohoy !

Patrick vs The Nerds


Jisses vad har jag gett mig in på !
Idag hade jag min första riktiga dag i skolan. Programmering dude. Vår lärare, som ser ut som en nightelf, höll ett timslångt föredrag och vad vi kommer göra under kursens gång. Jag förstod ungefär 8 % av allt han sa. Binärkoder, datatrådar och java-modellering. Helvete. Vart har jag hamnat ? De flesta i klassen har redan programmerat endel, andra mindre, jag ingenting. Noll. Tack och lov kommer vi börja från grunden och arbeta oss uppåt. Får ge det ett par månader och hoppas jag trivs med det.
Klassen verkade okey, fruktade att jag skulle befinna mig i ett hav av nerds, men några verkade vettig. Nerdsen fanns där givetvis, men vi återkommer till det.

Nu har haft ett par dagar att aklimatisera mig här. Oerhört vackert häromkring. Kullerstensgator, gamla hus och hav i alla riktningar. Känns lite som jag flyttat till bullerbyn. Det finns mängder med trevliga cafeer, restauranger och barer, som alla känns 1800-tals autentiska. Mäkta trevligt område. Har under flera dagar spatserat omkring och bara tittat.
Känns gemytligt att bo innanför en mur som en gång i tiden höll pirater borta. Säkert och tryggt. Och om ö-livet nu skulle krakelera, kan jag alltid ställa mig i ett vakt-torn och skjuta pilbåge på alla fula jävlar.

Så omgivningen är riktigt trevlig. Men.. Gotland är befolkat av nerds. Dom finns överallt och går inte att missa. Det är väl kanske ett resultatet av en spelutbildning mitt i staden. Till Australien skickades förr alla bovar, banditer och förbrytare..till Gotland skickar man alla nerdar !

Under uppropet satt jag bara och tittade mig omkring. Herre, är detta mina klasskamrater. Cowboy-hattar i skinn, läderrockar, vikinga-skägg, klassiska tv-brillor, rödlätta mammas pojkar med osäker blick, en tjock kvinna (som visade sig vara en kille), en kille med en jordgubbs-mössa, rollsspels folk, och en kille vars nasala röst var så högt pitchad att den kunde splittra glas.

Sen har vi min "roomie" Rikard. Det blonda manga-håret var bara en försmak. Igår kväll satt han oavbrutet framför ett japansk ultravålds spel. 90-tals techno på högsta volym. skrikandes på engelska till sina "cyber"-vänner. Och sikken klädstil. Första dagen jag träffade honom. En blå "Arla" t-shirt med kor på.
Idag en t-shirt med texten "Im the God of Fuck". Herre...
I lördags kväll kom jag hem, behagligt knall på Captain Morgan. Ytterdörren på vid gavel. Rikard springades omkring i köket, skrikandes. Crazy eyes.
- Hallå, vad händer här Rikard ?
- DET ÄR EN SPINDEL PÅ TOALETTEN !
..Jisses. Killen är snäll och trevlig. Men det känns som jag delar lägenhet med  en cybervariant av Dolph Lundgren. Han har ju visserligen aldrig bott själv, så jag får ha överseende med hans äventyr. Agera någon form av fadder.

Under första veckan jag bott här har den gotlänska nollningen pågått för fullt. Hittils är jag måttligt imponerad. Alla nya studenter köper ett "nollnings-kit"  inhållande en grön t-shirt, ett armband, en kondom och en karta över Visby. Den gröna tröjan ska signalera att vilken förening man tillhör, samt att man är ny. Meningen är då att man ska utföra olika "roliga" saker för att få poäng, t.ex. dricka ett rått ägg. Klarar du detta, kommer någon av de äldre studenterna skriva "100 poäng - äggdrick" på din t-shirt med tusch. Helvete att jag nånsin tar på mig den tröjan. Jag satsar istället på att vara den absolut sämsta nollan. Jumboplats eller inget.

Dessvärre verkar nollningen vara årets höjdpunkt för några av de äldre studenterna. Tattare. Speciellt en tjej, som under lördagen tjatade konstant om att jag skulle sätta på mig den gröna tröjan. Never ! Det är trots allt frivilligt, så jag medverkar därför efter eget tycke. Tyvärr var tjejen av annan åsikt. Så på kvällen, efter att jag tittat på när "nollorna" lekte gotlänska lekar (varpa, stock-kastning, smör-ätning) så gick vi till Rindi. Studentbaren. Så fort jag satte mig ner, dök tjejen upp och fortsatte sitt knabb. Sätt på den gröna tröjan ! Då inträffade det. Hon ritade på min t-shirt. Med tusch. För att statera "om du inte har den gröna tröjan på, ritar jag ändå"
Fuck no. När jag insåg vad hon gjort blev jag så förbannad att jag skällde ut henne efter noter. Förklarade vackert vilken idiot hon var och hur respektlöst hon betedde sig. Hon grät inte när jag var klar, men det var inte långt därifrån.

Rindi i sig själv var rätt trevligt. Lagom mycket piratkänsla. Billig öl. Men en tanken som hela tiden återkom. - Vart är allt vanligt folk? Detta var nerdarnas palats. Alla som varit live'are, spelat drakar och demoner  eller varit allmänt udda i gymnasiet hade äntligen fått någonstans att gå. "Sebastian Månsten" hangout. Kul för dom. Så jag gick därifrån. Tog en promenad runt innerstaden. Hittade en krog som hette "munkkällaren". Där. Äntligen hittade jag likasinnade. Vanligt folk utan rollspels-svärd eller startrek skämt. Tack och lov för det !

/ Dude