Truckers & Dudes



Boh !


För närvande befinner jag mig på färjan mot Nynäshamn (läs i fredags). Undertecknad ska bege sig till Stockholm, för att under helgen besöka den värmländska riddarsläkten Nilssons.  Som resesällskap har jag tre truckers av bästa kvalitet. Trefligt folkslag, om än en aning bonniga i sina samtalsämnen.


•-          De dära knarkarna vettu, en borde slänga de i ett sånt dära gruvhål uppe i norrland.

•-          Jo det hade nog gjort de gött. Lite hårt arbete skulle rensa ut kroppen på pöjkera.

•-          Precis.


•-          Jag har ju varit ungdomsledare en gång. En av mina killar höll på med knarket, så jag fick ta itu mä't.  Jag åkte in till stan och letade upp grabben, sen gav jag han så mycket stryk att han aldrig rörde drogerna igen.  ..


Bakom mig lämnar jag ett Visby där solen gjort comeback, och snön äntligen insett att den inte är välkommen.  Sweet.  Nu ser jag fram emot en helg med ael, bjudmat och dans på logen. Förhoppningsvis spenderar jag inte alla mina csn-slantar i ett svep, men risken är överhängande. (Berättelsen om helgens bravader kommer postas inom en snar framtid )


Man är fattig som student, det är ett faktum. Man tvingas spara in på livets goda, i alla bemärkelser.  Lågbudgetmat är min bästa vän. Frågan är vad man äter egentligen. Som den undersökande reporter jag är, så tog jag mig en titt på innehållförteckningen på vanligt livsmedel, och kom fram till följande:


Fiskbullar (insjö mört, fiskrens samt fisk-anus)

Falukorv (grisrygg, kalvrens,  samt medelsvensk  tjur-penis)

Ärtsoppa (lera, brun färg, samt ärter av mogen ålder)


Måhända att man äter konserverad skit, men så ser livet som student ut. Dock så ärtsoppa är i min mening en mästerlig maträtt. Det är billigt och gott. Dessvärre har den också en bieffekt.  Så fort jag stoppar en enda liten ärtjävel i mage, förvandlas jag till en vandrande bomb, som slumpvis släpper ut lite giftig grön gas. Jag sväller som en heliumballong på hiphopkollo. Det är sådär kul när man sitter på en föreläsning och det känns som man har en dvärg i magen som försöker rymma.  


Fördelen med att vara student, är att man förvaltar över sin egen tid.  Arbetsbörda kontra slackin' off.  Det sistnämnda alternativet har jag bemästrat sedan länge. Jag är en sann mästare på att lalla omkring i mjukis, dricka kaffe och titta på "cops".  Om det ändå hade funnits ett sådant jobb.  "Cops" är för övrigt ett fantastiskt program. Men trots programmets brilljans, är det en sak jag ställer mig frågande till; Har alla amerikanska brottslingar verkligen trailer-trash mullets ? Är det en oskriven lag bland de förtappade att odla en puffig hockeyfrilla, eller växer den ut per automatik så fort man stjäl sin första bil?


För övrigt så har jag bestämt mig för att stanna på ön även i vår. Jag hade lite funderingar på att bege mig till Uppsala för djupare studier inom litteraturvetenskapen, men så blev inte fallet.

Delvis berodde det på att jag vill ha möjligheten att slutföra de kurser som pågått under hösten, men också för att det råder bostadsbrist i Uppsala.


•-          Du ställer dig i bostadskö.

•-          Jag står faktiskt i kö redan. Hur många dagar behöver man?

•-          Ett par hundra är minimum.

•-          Okey... jag har tolv.


Dammit. Så i vår kommer bor jag kvar i piratnästet. Spatserandes på Visbys kullerstensgator, stilig som en renrakad gigolo, kommer jag gå med en ael i näven och en pilbåge på ryggen.


/Dude


One For The Road !


Tipspromenad Le Extraordinaire.


   

   

 

 

 

 

 

 

 

Thommy, Theresa, Patrick, Tony, Christofer, Sara, & Herr Nillsson. Vem är vem ?

Slutligen. King of the Lanes !





Don't Get Friends, Get A Gun !

/ Dude


(Notare även min kickass rock n' roll highschool mediaplayer längst upp på sidan)





Fall of Winter



09:00 Snooze.

09:30 Snooze.

09:37 Nyhetsmorgon.

09:40 Snooze.

09:50 Snooze

10:02 Skogaholmslimpa

10:15 Snooze

10:25 Off to the gym !

You sir, are a Slacker !

/ Dude



Eye of the Storm !


______________________________________________________________

Project HairCut !

Idag fick jag den lysande idén att klippa mitt eget hår. Hur svårt kan det vara? Well, svårare än man tror, för nu ser jag ut som en skabbig silverräv. Off to the barber !  

- Mission Accomplished -

   


Hösten är här. Igår var det nämligen odjursväder på ön. Det blåste kastvindar åt alla håll, barn försvann i blåsten och gatorna var våta som en upphetsad kvinna. Dude, vart är värmen! När jag härromdagen förlustade mig på Gotlands Posten, så ramlade jag över en artikel där man frågade en hopper gotlänningar  vad de tycker är det bästa med hösten. Givetvis kom alla med gubb-klyshiga svar.
 
- "Man kan stanna inne och mysa"
- "Det blir så fina färger på träden" 


Fina färger ? Fool !! Hösten är den överlägset sämsta årstiden. Det är konstant mörk, kallt, och man ser snoriga ungar i galosher överallt. Hösten är bara en lång transportsträcka till våren. Dock så är jag glad att det inte snöat än, för det kommer bli nasty. Visby är ju allmänt erkänt som sveriges "windy city", så när snön väl gör sin debut, så kommer det inte bara vara kallt, det kommer också svida som myrrpiss i ansiktet  varje gång man går sig utanför dörren.

Livet på knägränd går fortsatt sin gilla gång.  Rikard "Lord of the Moria" Folland spelar fortfarande datorspel 20 timmar per dygn, och panthögen i tvättrummet når nu tre meter över havsnivå. Inget nytt där. Därimot det uppstått en intern disk-konflikt, oss rumskamrater imellan.  Jag försöker, för mitt eget bästa, att vara en ordningsam person. Min garderob är ypperligt ordnad, min säng är oftast bäddad och jag försöker ta hand om min egen disk på ett dagligt basis.

Rikard är mitt givna motsats i det avseendet. Min personliga hushålls-antagonist.  Och det värsta är att pöjken är en samlare. Köket kan vara fläckfritt ena sekunden, för att sedan pang bom vara belamrat av ett jävla diskberg. Hur går det till? Sitter han som en liten jävla hamster och samlar disk i väntan på bättre tider. Förmodligen.

I helgen var jag på fylleäventyr med thommy & the rooftoppers, och givetvis blev jag nuke-em-high full. Av orimliga anledningar hamnade vi på en tjejfest dellux. Vi kände inte en själ, men det blev en hyfsad tillställning iallafall. Det fanns chips, popcorn och underhållning.

Underhållning var en jerry springer-crazy kvinna som sjöng hitte-på kareoke. Hon gjorde det med en inlevelse utan dess like. Slutna ögon och med ett svagt svaj på kroppen. Crazy. Jag skämdes en anning för stackarn, men man vill ju inte missa en freakshow. När kjoltyget äntligen sjungit ut sitt sista vibrato till "Hey Micky" så var showen över. Ingen applåderade. Men någon borde ha slängt en gädda på henne.  

Visserligen fanns det trefligt folk också. Lyckades träffa ett par töser som faktiskt hade bott på knägränd innan mig, som under den eran kallades "Hotel Flamingo (?)". - Edit - Det var blondgirl, brunettgirl och klockdissar'n. Något som var lustigt, var att dom tydligen läste min blogg. What ? Trodde den var begränsad till lill-mats, jocke med kniven, och alla andra rävar jag känner ! Kvällens avslutning är lite dimmig, men jag vill tro att vi gick till surfers.

Idag tillagade jag något vackert. " Patrick's Pirate Sallad ". Knepet är att slänga i allt ätbart man äger, men allt hittepå är givetvis välkommet. I dagens skapelse ingick sallad, majs, paprika, fetost, salladsdressing, och fullkornspasta. Nom nom. För att uttrycka mig på ett djuriskt plan: Det riktigt knullade i mun!

I afton kommer Herr Nilsson på besök. Vi ska schlöss, bygga lego och skörda kvinnfolk !


Maaan.. nu snöar det... Dammit !!

/ Dude - The Real Rock n´Rolla ! 



Inhuman Strength




Idag köpte jag månadskort på ett gym. Du vet hur en myra kan lyfta femtio gånger sin egen vikt, jag är precis likadan. Jävlar va stark jag ska bli !

/ Dude






Buya !




Jag förundras ibland över hur människor kan vara så kallhjärtade. Hårda som armeringsjärn eller som en stenjävel. Whatever ! 


1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233...



/ Dude



Chronicles of Sleep II


Tröttheten börjar komma ikapp mig nu. Somnade på lektionen förut, och vaknade av att jag snarkade. Inte nog med det. Min gemytliga bänkgranne Thommy upplyste mig även att jag släppt en ljudligt skit i sömnen, som då ekade över hela det tysta klassrummet, följt av ett unisont asgarv från hela klassen.. något som jag tydligen inte skulle ha märkt, utan istället ha mumlat något och sedan somnat om. Jag visste inte om jag skulle skratta elle gråta. Hade jag verkligen upprepat mitt tåg-fjärt-inferno ? No way ! Just som jag satt där och övervägde ett hopp från kyrktornet, så berättade Thommy lyckligtvis att han skämtade. Den jäveln.  Payback är att vänta !

Kampen mot sömnen fortsätter !

/ Dude



(Antagonisten Himself)



Chronicles of Sleep


Ahh Geez. Klockan är 04:15 och jag borde sova för länge sen. Dessvärre kan jag inte somna. Jag är pigg som en muskåt kungsörn. Istället har jag spenderat natten med att följa det amerikanska presidentvalet live. Vote Pedro ! Politiska äventyr i alla ära, men jag hade heller sovit nu. Tveklöst. Och med tanke på att jag ska upp i ottan, så hade det nog inte varit så dumt. Just därför har jag bestämt mig att att köra en all-nighter. Det är dax att vända på dygnet, för även en ruffigt vacker engelsman behöver sova då och då.

I helgen var det halloween. Ett djäfulusiskt påfund om du frågar mig. Uklädda barn och zigenare i varje hörn. Trollkarlshattar och lösnäsor. Teaterblod och puffigt hår. Med andra ord min vardag här på ön. Man vänjer sig fort med att omges av slan. Det var först när ett gäng utklädda barn knackade på vår dörr i jakt på godis, som jag insåg att det var halloween. Givetvis öppnade jag inte dörren för glina. Jag hade trots allt inget godis att ge, men jag övervägde att kasta en övervintrad banan på dom.

På lördagen gick jag på maskerad. Eftersom jag givetvis var ute i sista minuten, så fick jag iklädda mig rollen som döden/scream-mördare. På festen var alla utklädda, något som var riktigt kul. Det var även aningen ovant att se folk engagera sig så i sina utklädnader, speciellt när man kommer från kreativitets-dödaren kristinehamn. Där får man på sin höjd (och med lite tur) se JC-Jon i nån sketen hitte-på-dräkt, dansa can-can på statt.  Men jag var långt ifrån så utstuderad i min outfit som många andra. Det fanns änglar, pedofiler, gangsta's, zombies och för att inte glömma, Thommys vackra tolkning av en död dalmas i folkdräkt. Kickass ! Något jag observerade under kvällen var att utklädda människor dricker bättre. Varför vet jag inte. Kanske släpper alla hämningar när man får på sig en bäveroverall i nylon.

Förra veckan var jag i Stockholm. Handlade attributer med mina futtiga studentslantar och umgicks med herr Hans-Erik. Vi spatserade gatorna upp, och diskuterade vårt framtida affärsimperium som bara vänner kan. (Cunningham & NilssonTM).  Efter att jag inhandlat ett par lysgröna skor, så våldgästade vi kulturhuset. Dessvärre hade Hasse en konstant haj-fena och blev därför tvungen att åka hem tidigare än beräknat. Pöjken måste haft en riktigt prärievarg som med jämna mellanrum tittade ur ur hålet, eftersom han fick en jävla fart när jag tillät honom gå hem.

Häromdan skickade jag in en mästerlig ansökan till Robinson. Fråga mig inte varför, men jag tror att lite sol hade gjort mig gott. Jag skulle tro att jag skulle vara ett ypperligt val för programmet. Legendariskt nästan. Föreställ dig en blek engelsman, med morakniv och egenklippt barbar-frisyr som plockar kokosnötter i djungel. Prime time TV ! 

Ps. Klockan är nu 06:32 och jag är fortfarander pigg.

/ Dude